لیست کارهای آقایان در زمان خواستگاری
در این قسمت قصد داریم کارهایی که آقایان قبل مراسم خواستگاری و در زمان خواستگاری باید انجام دهند را توضیح دهیم. با ما همراه باشید:
۱.هماهنگی جلسه خواستگاری
برای هماهنگی روز و ساعت خواستگاری مادر و یا خواهر داماد باید با خانواده عروس تماس گرفته و با توجه به شرایط خود و خانواده دختر تاریخ مراسم را هماهنگ کنند.
۲.هماهنگی با افرادی که تمایل دارند در جلسه خواستگاری حضور داشته باشند.
در جلسه خواستگاری حضور بزرگترهای فامیل مانند مادربزرگ، پدربزرگ، عمو، خاله و یا افراد دیگری که اعلام آمادگی کردند ضروریاست برای این کار باید چند روز پیش از مراسم با آنها تماس گرفته و تاریخ جلسه خواستگاری را اطلاع دهید. خوشقولی خود را از همان ابتدا نشان دهید.
۳.یادآوری چند ساعت قبل از خواستگاری
بهتر است برای سروقت رسیدن چند ساعت قبل از خواستگاری به افرادی که قرار است شما را همراهی کنند ساعت مراسم را یادآوری کنید.
۴.اصلاح سروصورت
حتما از قبل با آرایشگر خود تماس گرفته و در روز موعود برای اصلاح سرو صورت به آرایشگاه بروید. مرتب و تمیزی اولین چیزی است که در نگاه اول عروس و خانوادهاش میبینند.
۵.آمادهسازی کت و شلوار خواستگاری
اگر نیاز به خرید کت و شلوار دارید چند روز قبل اقدام به خرید کنید. در غیر اینصورت کت و شلوار خود را حتما به اتوشویی دهید. پیراهن و جوراب متناسب با کت و شلوار خود بپوشید. کفشهای خود را واکس بزنید، مسواک زده، دوش بگیرید و عطری خوشبو بزنید.
۶.کارواش ماشین
حتما ماشین خود را کارواش ببرید تا اگر شما را بدرقه کردند از تمیزی ماشین شما لذت ببرند.
۷.خرید دستهگل و جعبهشیرینی
حتما برای مراسم خواستگاری دستهگل و یا شیرینی ببرید. شیرینی مناسب مراسم خواستگاری معمولا تر باید باشد. برای انتخاب سبدگل و یا دستهگل در صورتی که تجربه کافی ندارید بهتر است به خود گلفروش بسپارید.
۸.اگر روی برخی از مسائل حساس هستید صحبتها و اهداف جلسه را به خانواده یادآوری کنید.
در صورتی که مسئلهای برای شما اولویت دارد بهتر است پیش از مراسم با خانواده خود مطرح کنید تا در جلسه خواستگاری حتما در مورد آن صحبت کنند تا بتوانید بعد از پایان مراسم خواستگاری تصمیم درستی بگیرید.
۹.حضور به موقع در جلسه خواستگاری
سعی کنید کارهای خود را بهموقع تمام کرده تا در ساعت مشخصشده در منزل عروس حضور داشته باشید.
۱۰.بعد از افراد خانواده و دیگر افراد وارد منزل شده و کفشهای بقیه را جفت کنید.
ابتدا اجازه دهید خانوادهتان وارد منزل عروس شوند سپس شما وارد شوید.ب هتر است قبل از آمادن به داخل خانه کفشهای خود و همراهیهایتان را جفت کنید. این کار احترام شما به بزرگترها را نشان میدهد.
۱۱.با صدای رسا و با لبخند با همه افرادی که حضور دارند سلام و احوالپرسی کنید.
در بدو ورود با همه حاضرین با صدای بلند و لبخند به لب سلام کنید. اگر کسی دیرتر آمد از روی مبل بلند شوید و سلام کنید. زمان نشستن مجدد کت خود را صاف کنید تا چروک نشود.
۱۲.وسط حرف بزرگترها نپرید.
اجازه دهید بزرگترها صحبتهای لازم را با همدیگر بکنند و در صورت لزوم و زمانی که از شما سوال شد جواب آنها را با لبخند بدهید.
۱۳.سربهزیر و خجالتی نباشید.
بیش از اندازه کمحرف و خجالتی نباشید. سر خود را بالا گرفته و همواره لبخند به لب داشته باشید.
۱۴.کاملا صادقانه به سوالات مطرحشده پاسخ دهید.
در صورتی که از شما در مورد شغل، درآمد و خصوصیات اخلاقی سوال شد با رعایت ادب و احترام و صادقانه به سوالات پاسخ دهید. از طفره رفتن بپرهیزید و جواب سوالات را شفاف بدهید.
۱۵.زیاد نخورید.
از خوردن زیاد اجتناب کنید تا در موقع جوابدادن به سوالها دهان شما پر نباشد. همچنین از خوردن خوراکیهایی که احتمال چسبیدن به دندان و ریختن بر روی لباس دارد جدا خودداری کنید.
۱۶.تلفن همراه خود را چک نکنید.
بهتر است در اینگونه مراسم موبایل خود را خاموش کنید. اگر نمیتوانید خاموش کنید روی سایلنت و داخل جیب خود بگذارید. هیچگاه تلفن همراه خود را روی میز نگذارید و از چککردن بیمورد موبایل خود دست بردارید.
۱۷.صحبت با عروسخانم را با هدف قرار دهید.
پیش از مراسم خواستگاری لیستی از مهمترین سوالات خود تهیه کنید تا این جلسه به حاشیه کشیده نشود. در صورتی که از قبل باهم آشنایی داشتهاید این جلسه تشریفاتی خواهد بود.
اگر نمیدانید چه سوالاتی در جلسه خواستگاری مطرح کنید پیشنهاد میکنم مقاله در جلسه خواستگاری چه سوالاتی بپرسیم؟ را حتما مطالعه کنید.
۱۸.هنگام خروج با لبخند خداحافظی کرده و آخر از همه خارج شوید.
زمان خداحافظی با لبخند با همه اعضای خانواده عروس خداحافظی کرده و اجازه دهید ابتدا همراهیان شما خارج شوند.
۱۹.زدن بوق هنگام خداحافظی فراموش نشود.
چنانچه خانواده عروس شما را تا دم در مشایعت کردند با زدن بوق به آنها ادای احترام کنید.
۲۰.صحبت با بزرگترها و مشورت با آنها
پس از مراسم خواستگاری با بزرگترها در مورد عروس و خانواده عروس صحبت کرده و نظر آنها را جویا شوید تا بتوانید با مشورت هم تصمیم درستی بگیرید.
جهت آشنایی با سایر رفتار پسر در مراسم خواستگاری این مقاله را مطالعه کنید.
چکلیست خانمها موقع خواستگاری
کارهایی که عروسخانم پیش از مراسم و در جلسه خواستگاری باید انجام دهد به شرح زیر است:
۱.دعوت از افرادی که تمایل دارید در جلسه خواستگاری حضور داشتهباشند.
بهتر است در این مراسم از بزرگترها مانند مادربزرگ، خاله، زنعمو و افرادی که مناسب این مراسم هستند دعوت به عمل آورید. ساعت مراسم را به آنها یادآوری کنید تا حتما قبل از آمدن مهمانها در منزل شما حضور داشته باشند.
۲.انتخاب لباس مناسب
پوشش انتخابی عروس بسته به فرهنگ و اعتقادات خانواده میتواند چادر، مانتو، بلوز و شلوار یا دامن باشد. در صورتی که خواستگار شما سنتی بوده از پوشیدن لباسهای گشاد که اندام شما را به طور کامل نشان نمیدهد اجتناب کنید. سعی کنید رنگ سفید نپوشید این رنگ مناسب مراسم خواستگاری نمیباشد.
۳.آرایش غلیظ نداشتهباشید.
آرایش چهره باید به اندازهای باشد تا علاوه بر حفظ چهره واقعی زیبایی صورت شما دوچندان شود. از آرایشهای به اصطلاح جیغ خودداری کنید.
۴.سلام و احوالپرسی هنگام ورود خواستگار
در اینگونه مراسمات بهتر است هنگام ورود خواستگاران کنار مادر خود ایستاده و با گشادهرویی سلام و احوالپرسی کنید. همچنین بهتر است هنگام رویارویی با مادر داماد لبخند خود را کمی بیشتر کنید.
۵.سرتان کمی به پایین تمایل داشتهباشد و سعی کنید زیاد نخندید.
خجالتی نباشید اما سر خود را کمی پایین اندازه و همواره لبخند به لب داشته باشید. سعی کنید با صدای بلند نخندید.
۶.نکات مهم چایآوردن
پس از ورود مهمانان کمی نشسته سپس با اشاره مادر خود برای ریختن چای اقدام کنید. دقت کنید چای نباید خیلی کمرنگ یا خیلی پررنگ باشد. فنجان چای نباید سرخالی یا لبریز باشد.مواظب باشید چای به داخل سینی و یا نعلبکی نریزد. اگر کفش پاشنهبلند دارید زمان پذیرایی خیلی مواظب باشید پایتان به جایی گیر نکند. زمانی که برای آقاداماد چای میآورید نیمنگاهی با کمی لبخند به داماد بیندازید. همیشه از بزرگترهای خانواده داماد چایدادن را شروع کنید. سینیهایی استفاده کنید که لیز و سنگین نباشد.
۷.زیاد خوردن باعث دورنگ شدن رژ شما میشود.
از خوردن زیاد در مراسم خواستگاری اجتناب کنید چرا که ممکن است رژ شما کمرنگ شود و چهره شما را بد جلوه دهد.
۸.سوالات خود را قبل از شروع صحبت با خواستگار آمادهکنید.
پیش از مراسم خواستگاری لیستی از سوالهای مبهم ذهن خود تهیه کنید. در صورتی که از قبل باهم آشنایی دارید این مرحله راحتتر خواهد بود.
۹.وسط صحبت بزرگترها نپرید.
اجازه دهید بزرگترهای جمع صحبتهای اصلی را انجام دهند. سعی کنید شما بیشتر شنونده بوده و با دقت به حرفهای آنها گوش کرده و تایید کنید. در صورتی که سوالی از شما پرسیده شد به آرامی و متانت بدون رودربایسی جواب آنها را بدهید.
۱۰.قبل از جلسه خواستگاری دستشویی فراموش نشود.
در صورتی که استرس دارید بهتر است قبل از مراسم دستشویی بروید تا در حین مراسم دچار مشکل نشوید.
۱۱.تعریق باعث ماسیدن آرایش شما میشود.
خجالتکشیدن در اینگونه مراسم طبیعی است.سعی کنید خونسری خود را حفظ کنید تا کمتر عرق کنید. خیسشدن صورت آرایش شما را خراب خواهد کرد.
۱۲.هنگام بدرقه در کنار مادر خود حضور داشتهباشید.
هنگام رفتن مهمانها در کنار مادر خود حضور داشته و مهمانان را با لبخند تا دم در مشایعت کنید.
اگر تجربه کافی در خصوص مراسم خواستگاری ندارید پیشنهاد میکنم مقاله رفتار دختر در مراسم خواستگاری را مطالعه کنید تا آمادگی کافی در خصوص این نوع مراسمات را داشته باشید.
نکات ضروری
- هر دو خانواده پیش از تصمیم نهایی حتما تحقیقات لازم را انجام دهند.
- بهتر است جلسه اول خواستگاری را خلوت برگزار کنید.
- در مراسم خواستگاری خود واقیعیتان باشید و نقش بازی نکنید.
- مراسم خواستگاری را ساده برگزار کنید.
- اگر طرف مقابل را نپسندیدید برای حفظ احترام بازهم لبخند به لب داشته باشید.